Bewegend leren | Workshop 

In de workshop ‘Bewegend leren’ geeft Ciska van der Veer een kijkje in het kinderbrein: hoe werkt dit en hoe kan het concentratie- en leervermogen door middel van bewegen positief gestimuleerd worden.

Effect van bewegend leren

Bewegend leren vergroot bij kinderen niet alleen het plezier tijdens het leren, de lesstof blijft door de actieve stimulatie van de hersenen ook beter hangen. Concentratiestoornissen en/of problemen met rekenen, lezen en schrijven verdwijnen naar de achtergrond door de lesstof op  over te brengen na bepaalde bewegingen.

Bewegend leren in de klas

In de workshop ‘Bewegend leren’ geeft Ciska van der Veer uitleg over de actieve stimulatie van het kinderbrein en gaan de deelnemers in een dynamische setting aan de slag met praktische oefeningen om bewegend leren toe te passen in het klaslokaal. De deelnemers ontvangen tijdens de workshop een handige hand-out, waarmee ze de aangeleerde lesstof gemakkelijk in de praktijk kunnen toepassen.

Praktische informatie over de workshop

De workshop is gericht op leerkrachten, maar ook ouders zijn van harte welkom. De workshop ‘Bewegend leren’ duurt 2,5 uur en kost € 65,- per persoon. Deze prijs is inclusief koffie, thee en hand-out. Bewegend leren is toepasbaar op elk kind en bij elke leerstijl. De workshop wordt op de volgende locatie(s) en tijdstippen gegeven:

Rhenen

Woensdag 28 oktober 15.00 uur tot 18.00 uur

Roohn

Woensdag 25 november 2020 ( besloten groep)

Ridderkerk

Woensdag 25 november 2020 19.30 uur tot 22.00 uur

Online via Zoom

Woensdag 27 januari 2021 19.30 tot 22.00 uur

Emmeloord

Woensdag 10 februari 2021 ( besloten groep)

Locatie

Wil je de workshop op jouw school voor je team, dat kan. Informeer naar de mogelijkheden via info@kinderkinesiologie.nl

Bewegend leren als onderwerp op een ouderavond

Het is heel fijn wanneer ouders ook weten waarom bewegen zo belangrijk is. Wanneer je op school werkt met bewegend leren is het waardevol om dit in samenwerking met ouders te doen, zodat thuis ook aan bewegend leren wordt gedaan. Wil je dit op jouw school, dan komt Ciska van der Veer hier over vertellen. Hier staat een vergoeding tegenover van 90 Euro plus reiskosten.

Bewegend leren | de Lesmethode

In deze cursus krijg je een complete lesmethode voor bewegend leren met bijbehoren materialen en leer je dit toepassen in groep 1,2 en 3. De Leskist bevat een map met meer dan 125 lessen voor buiten, in de kring en in de hoeken over bewegend leren en de SLO doelen die behaald worden.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan via de mail (info@kinderkinesiologie.nl) of via WhatsApp (06-33035919). Vermeld bij de aanmelding uw naam, telefoonnummer, mailadres en gewenste datum en locatie van de workshop.

Kind zonder stress | Workshop

In de tweedelige workshop ‘Kind zonder stress’ geeft erkend kindertherapeut Ciska van der Veer met laagdrempelige oefeningen handvaten aan ouders om stress in het lichaam van hun kind te reduceren.

Symptomen van stress bij een kind

Kinderen ervaren steeds vaker stress in de hedendaagse samenleving. Deze stress uit zich in symptomen als stemmingswisselingen, hoofdpijn of buikpijn en concentratieproblemen, maar ook in bedplassen, faalangst of onbegrepen ziektebeelden.

Stress verminderen bij het kind

‘Hoe kan ik omgaan met de stress-symptomen van mijn kind’ is een vraag die kindertherapeut en kinderkinesioloog Ciska van der Veer vaak hoort van ouders. Zij ontwikkelde daarom de workshop ‘Kind zonder stress’. In deze workshop wordt theorie afgewisseld met praktijk en interactie. Door middel van eenvoudige bewegingen leren ouders in de workshop het stressniveau van hun kind omlaag te brengen. Na de workshop(s) krijgen de aanwezigen een hand-out waar de gedane oefeningen nogmaals worden uitgelegd.

Stop spanning, leerproblemen en buikpijn bij jouw kind

De workshop ‘Kind zonder stress’ bestaat uit twee delen. De eerste workshop gaat in op algemene stress-symptomen van een kind en praktische oefeningen daarvoor. De vervolgworkshop biedt ondersteuning voor specifieke problemen bij het kind, zoals leerproblemen, fysieke klachten, slecht slapen of voedingsproblemen.

Praktische informatie over de workshop

Op aanvraag

Kosten per deelnemer € 95,- voor beide avonden, inclusief koffie/thee en een hand-out. Maximaal 10 deelnemers per groep.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan via de mail (info@kinderkinesiologie.nl) of via WhatsApp (06-33035919). Vermeld bij de aanmelding uw naam, telefoonnummer, mailadres en gewenste datum en locatie van de workshop.