Boosheid, hoe ga ik er mee om! | Workshop

In de workshop ‘Boosheid, hoe ga ik er mee om’ geeft erkend kindertherapeut Ciska van der Veer  handvaten aan ouders/verzorgers om met de boosheid en driftbuien van hun kind om te gaan.

Bijten, schreeuwen, gooien en slaan..

Kinderen kunnen zo boos zijn en er niet altijd wat aan doen. Ook kunnen ze niet vertellen waardoor zij zo reageren en waarom ze zo boos zijn. In de workshop krijg je inzicht in het waarom en wat kinderen triggert. We willen graag de kinderen begrijpen om ze zo te kunnen helpen. Volwassenen gebruiken woorden en begrip en zitten vooral in het hoofd. Dit sluit niet altijd aan bij kinderen, zij voelen nu!

Boosheid begeleiden

Vaak zeggen we rustig maar en wat allemaal niet mag zoals anderen zeer doen, dingen stuk maken en schreeuwen. Maar hoe kan een kind dan uiting geven aan zijn boosheid? Het is heel belangrijk voor kinderen om de gevoelens te verwerken en gezien te worden in wie ze zijn. We gaan in de workshop in op wat wel mag en kan en hoe je je kind begeleidt en helpt. Dit geeft rust en duidelijkheid voor zowel kind als opvoeder.

Wat zegt de omgeving

Uiting van boosheid doet ook iets met jou als opvoeder. Doe ik het wel goed en wat zegt mijn omgeving. Het geeft een gevoel van onmacht en schaamte. Je staat niet alleen, veel ouders/verzorgers hebben te maken met extreme boosheid bij kinderen maar dat hang je niet aan de grote klok. In de workshop is gelegenheid tot het delen van ervaringen in een kleine groep.

Praktische informatie over de workshop

Kosten per deelnemer € 20,- , inclusief koffie/thee. Maximaal 10 deelnemers per groep. We beginnen om 20.00 uur en de workshop duurt ongeveer 2 uren. Geschikt voor ouders/verzorger van kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. Locatie Jeltewei 96, te Hommerts

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan via de mail (info@kinderkinesiologie.nl) of via WhatsApp (06-33035919). Vermeld bij de aanmelding uw naam, telefoonnummer, mailadres en gewenste datum en locatie van de workshop.

Agenda

Woensdag 9 februari 2022

Hommerts

19.30 tot 21.30 uur

Kind zonder stress | Workshop

In de tweedelige workshop ‘Kind zonder stress’ geeft erkend kindertherapeut Ciska van der Veer met laagdrempelige oefeningen handvaten aan ouders om stress in het lichaam van hun kind te reduceren.

Symptomen van stress bij een kind

Kinderen ervaren steeds vaker stress in de hedendaagse samenleving. Deze stress uit zich in symptomen als stemmingswisselingen, hoofdpijn of buikpijn en concentratieproblemen, maar ook in bedplassen, faalangst of onbegrepen ziektebeelden.

Stress verminderen bij het kind

‘Hoe kan ik omgaan met de stress-symptomen van mijn kind’ is een vraag die kindertherapeut en kinderkinesioloog Ciska van der Veer vaak hoort van ouders. Zij ontwikkelde daarom de workshop ‘Kind zonder stress’. In deze workshop wordt theorie afgewisseld met praktijk en interactie. Door middel van eenvoudige bewegingen leren ouders in de workshop het stressniveau van hun kind omlaag te brengen. Na de workshop(s) krijgen de aanwezigen een hand-out waar de gedane oefeningen nogmaals worden uitgelegd.

Stop spanning, leerproblemen en buikpijn bij jouw kind

De workshop ‘Kind zonder stress’ bestaat uit twee delen. De eerste workshop gaat in op algemene stress-symptomen van een kind en praktische oefeningen daarvoor. De vervolgworkshop biedt ondersteuning voor specifieke problemen bij het kind, zoals leerproblemen, fysieke klachten, slecht slapen of voedingsproblemen.

Praktische informatie over de workshop

Kosten per deelnemer € 95,- voor beide avonden, inclusief koffie/thee en een hand-out. Maximaal 10 deelnemers per groep. Op aanvraag ook op locatie voor een privé groep, datum in overleg.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan via de mail (info@kinderkinesiologie.nl) of via WhatsApp (06-33035919). Vermeld bij de aanmelding uw naam, telefoonnummer, mailadres en gewenste datum en locatie van de workshop.

Agenda

Maandag 12 en 19 september 2022

Hommerts

19.30 tot 21.30 uur